h1

Palestina – en melodi i solidaritet med det palestinske folk

januar 5, 2009

Det er litt over 20 år siden jeg skrev «Palestina,» som har vært en etterspurt gjenganger på Caledonia Jazzbands repertoar. I 1988 var jeg som teologistudent på studietur til Palestina, en tur som gjorde veldig sterkt inntrykk. Vi var på tur i Negevørkenen og så utgravinger av viktige steder i Israels historie. Men vi var også i palestinske flyktningeleire og så israelske soldater skyte på skolebarn med gummikuler. Vi så også de festningslignende anleggene til bosetterne. En ting jeg oppdaget var alle de ulike befolkningsgruppene som hadde tilhørighet til dette landet – ikke bare jøder og palestinere. En del av min komposisjon er for eksempel inspirert av en armensk dansemelodi jeg hørte.

Gjennom alle årene vi har spilt den har melodien skiftet betydning for meg, men jeg har alltid presentert den med et ønske om fred blant alle folkeslagene som bor i området.
Nå, når staten Israel begår blodige krigshandlinger i Gaza og dreper barn og andre sivile, vil jeg med melodien gi min uforbeholdne støtte til det palestinske folk, fortatt med ønske om fred.
Caledonia spilte inn Palestina i 1991, og den kan lastes ned fra vår hjemmeside

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: