h1

Korsvandring i Oslo

april 7, 2012

Korsvandring i Oslo, langfredag 2012. Foto © Brith Dybing

Vern om skaperverket, en åpnere asylpolitikk, ytringsfrihet og grunnleggende rettigheter for alle i byen var temaer for Langfredagens korsvandring. Fra Regjeringskvartalet til Oslo Domkirke vandret vi i stillhet, til minne om alle berørt av terrorhandlingene 22. juli 2011.

Hvert år arrangerer Kirkens Bymisjon i Oslo økumenisk korsvandring gjennom byens gater på langfredag. I år startet vadringen ved Oslo S, med lesning av skapelsesberetningen og bønn for alt Gud har skapt: «Vi starter vår korsvandring i hjertet av byen, der tusenvis av mennesker kommer inn og reiser ut hver eneste dag. Her, i byens travle midtpunkt, omgitt av trafikk, shoppingsentre, reklameplakater – ja, nettopp her, i menneskeskapte omgivelser – trenger vi å bli minnet på at vi er skapt i Guds bilde og del av Guds yrende og mangfodige skaperverk.  Gud, skaper, frigjører og livgiver; vi ber for ditt skaperverk. For lufta, vannet, grunnen vi står på og alt som lever. Forny vår kjærlighet til det du har skapt og alle våre medskapninger. Gi oss mot og kraft til å kjempe mot livsødeleggende forbruk.»

Foran Oslo Domkirke var 22. juli tema:» I stillhet har vi vandret fra Regjeringskvartalet og båret med oss i våre tanker alle som ble drept og ale som ble rammet av terrorhandlingene 22. juli. disse handlingene har merket landet vårt, byen vår og alle som lever her. Nå står vi foran Oslo Domkirke, på plassen som i sommer var fylt av blomster, lys og hilsener. Fortsatt er det blomster, brostein og lys her. Kjærlighet, samhold og mer demokrati var noen av ordene som gikk igjen.
Gode Gud, skaper, frigjører og livgiver, la oss be. Byen vår er en liten del av verden. Her lever mennesker av mange slags kulturer, med mange ulike livssyn og politiske overbevisninger. Vi er forskjellige, men alle bærer vi ditt bilde i oss. Gi oss styrke og mot til å krysse grenser, til å lære hverandre å kjenne, og tåle hverandres forskjeller. Gi oss klokskap og visdom slik at vi kan leve i fred.» Vandringen ble avsluttet med stemningsfull konsert i en nesten fullsatt Oslo Domkirke.

Her er noen bilder fra vandringen, alle tatt av Brith Dybing:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: