h1

Høybråten i våre hjerter

mai 1, 2012

For 25. gang spilte Caledonia Jazzband under solidaritets gudstjenesten 1. mai i Høybråten kirke. Det er en fantastisk tradisjon. I år fikk ble vi utnevnt til æresborgere av Høybråten. Det er vi stolte og veldig glade for.

Jeg husker jeg hadde Grethe Hauge som lærer i menighetslære eller hva det nå het på Teologisk Fakultet. En dag spurte hun meg om Caledonia Jazzband kunne tenke å spille i 1. mai gudstjeneste i Høybråten Kirke i samarbeid med Høybråten arbeidersamfunn. Det var i 1988. Vi tenkte ikke over at det skule bli noe mer enn en engangsforeteelse. Men nå har vi altså spilt hvert eneste år i Høybråten kirke på 1. mai. Etter Grethe kom Hallvard Beck, og nå er det Gro Golimo Simonsen som er prest. Høybråtenpatriot og leder av Høybråten Arbeidersamfunn, Rolf Torbo har ønsket oss varmt velkommen hver eneste gang. Kirken har alltid vært full, noen ganger har folk måttet stå utenfor. Det har ofte vært knakende bra vær, slik som nå, og vi ha hatt kirkekaffen ute. Men det har også vært dårlig vær. Uansett har det vært en utrolig fin atmosfære i kirken, og vi har opplevd en spesiell lydhørhet. Og alle gangene har vi opplevd at denne gangen, denne gangen var helt spesiell. Mange kjente politikere har holdt appell, Åse Kleveland, Thorvald Stolteberg (han lånte klarinetten min) og i år, for andre gang, Jan Bøhler. Han holdt en varm appell om ungdommene som mistet livet på Utøya 22. juli, en ble begravet i Høybråten Kirke, og om det mangfoldige og rike livet i Groruddalen. Og jeg holdt preken.

Jan Bøhler på vei inn i kirka, sammen med Rolf Torbo

Vi spiller alltid på kirkekaffen etterpå, og i det flotte været som var i dag, var stemningen veldig god. Vi ble lovet en overraskelse, og det fikk vi sannelig. For Rolf Torbo overrakte oss en svær steinplate, og der stod det at vi var utnevnt til æresborgere av Høybråten for «25 swingende år i solidaritetens tjeneste» på vegne av Høybråten menighet og Høybråten Arbeidersamfunn. Det ble vi dypt rørt, beæret og svært glade for. Tusen takk, vi gleder oss allerede til neste år!

Rolf Torbo utnevner Caledonia Jazzband til æresborgere av Høybråten

Les mer
Mat nok for alle. Preken på 1. maigudstjeneste i Høybråten
Jazz og samhold i et kvart århundre. Groruddalen.no
Solidaritet, jazz og tro. Reportasje fra fjorårets 1. maigudstjeneste, groruddalen.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s