h1

Tilbake i New York

mai 11, 2012

Five Pointz, Queens New York. foto @ carl petter opsahl

Etter et intenst år med å skrive ferdig doktorgradsavhandling og disputas er det stort å være tilbake i New York.

Det er med en intens lykkefølelse vi går ut av flyplasshallen, setter oss inn i en gul drosje og ser Washington Bridge og Manhattan Skyline fra vinduet. Her bodde vi for ti år siden i forbindelse med at jeg var gjesteforsker ved Union Theological Seminary. Nå er vi tilbake på ferie, og barna får oppleve byen som de kanskje ikke husker så mye fra, men som har har satt dype spor i oss som familie.

En uke har gått siden vi kom hit, og vi har opplevd veldig mye. Vi bor sentralt og romslig på Beacon Hotel, Upper West Side. Central Park er et par kvartaler unna. Rundt hjørnet ligger American Museum of Natural History, der vi for et par dager siden hadde det lengste museumsbesøk jeg har vært på noensinne. 6 timer med dinosaurer, sommerfugler, verdens folkeslag og stjernehimmel! Vi har et lite kjøkken, og rett overfor hotellet ligger en fantastisk matforretning, The Fairway Market, med alt du kan ønske deg av frukt, grønnsaker, delikatesser, organisk og økologisk. Har akkurat vært der og kjøpt bagels til frokost. Ved siden av hotellet ligger Beacon Theatre, der Beach Boys akkurat har hatt 50 års jubileumskonsert. På søndager arrangeres New Yorks største Fleamarket i nærheten, der du kan få kjøpt alt fra tepper, lp’er og kunstferdige klokker til asparges og strutseegg. Jeg fant en tibetansk bønnebolle med en dyp klang, laget av syv ulike metaller. På en måte er det en typisk New York-suvenir, byen der alle verdens kulturer møtes. Men det er også noe jeg har lenge ønsket meg, en døråpner til et stort klangunivers.

Janet Walton, professor ved Union Theological Seminar, inviterte oss med på graffitisafari i Brooklyn, med omvisning av kunstneren Conor McGrady. Etterpå gikk vi over Brooklyn Bridge tilbake til Manhattan. Vi har også vært på semesteravslutningsgudstjeneste på Union, med påfølgende grillfest i den nydelige hagen.

Vi har gjort mange typiske turistting, vært på toppen av the Rockefeller Building og på bånn av Times Square og sett skyskraperne strekke seg mot himmelen. Times Square har blitt delvis bilfri siden sist, men er fortsatt like overveldende med alle lysreklamene og menneskene. Da er det roligere i Washington Square, der det er mye fin musikk å høre. Vi har sett utrolig mye graffiti, blant annet vært på The Five Pointz. I går fotograferte jeg graffiti i tre bydeler, og kom hjem med 800 bilder!

Nå er det fredag og helg. Sola skinner fra skyfri himmel. Vi skal til the Bronx og se husetvi bodde i, deretter ta det helt rolig i Central Park. På søndag er det morsdag, som ifølge USA Today er den tredje største kirkedagen i USA, etter påskedag og juledag.

God helg!

Lenker:
What to see in New York. Side med lenker til ulike aktiviteter, museer, jazzklubber mm.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: